Mix & match met vintage en nieuw

Ik heb in de loop van de jaren al heel wat mooie spullen bij elkaar verzameld, maar vorige week vond ik op Marktplaats mijn holy grail in de categorie servies. Een foodfotograaf op het punt van emigreren was aan het ontspullen! En al die bordjes, schalen en planken konden niet mee. Zo blij als een kind met alle mooie nieuwe tweedehands borden, schalen en planken. Geen complete set, zoals ze dat vroeger deden ‘voor de uitzet’, maar allemaal verschillende merken en series.

En weet je wat daar nu juist zo leuk aan is… het match perfect met wat ik allemaal al heb. Bijvoorbeeld met het vintage Porsgrund Norway servies dat ik kon overnemen van een stel dat het voor hun huwelijk had gekregen in de jaren 60. En deze serie, Lava, ontworpen door de Noorse keramiek- en glasontwerper Eynstein Sandness, match heel erg mooi met onder meer de serie Surface van Serax. Kijk maar…

Zoals beloofd op mijn site: zodra de kast vol is, wordt de shop gevuld. Dat moment is nu wel aangekomen. Of zal ik toch nog een nieuwe (tweedehands) kast kopen? Dan verhuur ik mijn mooie spullen gewoon aan foodfotografen of diners voor thuis. Of voor al die 21-diners waar ineens heel veel mooie tafels voor gedekt moeten worden. Best een goed idee eigenlijk!

Producten in de shop

Hoge glazen Luminarc rookglas

10,00
Prachtige hoge vintage glazen van Luminarc. In bruin rookglas. Set van 2.

Luminarc rookglas waterglazen of sapglazen (set van 4)

15,00
Prachtige, vintage water- of sapglazen van rookglas (Luminarc). Klein, maar erg handig

Luminarc wijnglazen, hoge voet, rookglas (set van 2)

12,00
Prachtige set van 2 vintage wijnglazen op een hoge voet van rookglas.

Comments1

  1. Wat een leuke blog! En een goed idee

Leave a comment