Afscheid van de gemaks-levensstijl

Een korte introductie: Drukke baan. Gezin. Weinig tijd. Voldoende te besteden. En wat krijg je dan: de gemakslevensstijl. Elke dag even langs de supermarkt voor een boodschap. Gezond, maar voorgesneden en verpakt eten. Een belangrijke afspraak? Nog even een nieuw jurkje bestellen. Kinderen halverwege de winter uit de jas gegroeid? Ach het is toch ‘sale’, kan ik net zo goed een nieuwe kopen… Ondertussen ben ik wel netjes mijn afval aan het scheiden en hebben we zonnepanelen op ons dak. Maar de grootste pijn voor het klimaat zit in deze ‘gemakslevensstijl’.

Ach het is toch ‘sale’, kan ik net zo goed een nieuwe kopen…

Dus het is tijd om die levensstijl te veranderen. En dat valt echt nog niet mee. Allereerst leven we met een heel gezin samen en kan ik niet in mijn eentje besluiten om anders te gaan leven en eten. Het feit dat ik zelf nooit kook helpt daarbij natuurlijk ook niet 🙂 Maar langzaam maar zeker worden we ons bewust van wat we wél kunnen doen. Zo koop ik al een tijdje niets nieuws meer. En als het echt nodig is om iets nieuws te kopen, dan bij voorkeur iets dat geen negatief effect heeft op het milieu of het is een investering waar het milieu op de lange termijn baat bij heeft.

‘Dit is een goede gids’ van Marieke Eyskoot is letterlijk en figuurlijk de gids voor een duurzame lifestyle. Prachtige voorbeelden van merken die laten zien dat het écht kan!

Ik begin pas net aan mijn hele zoektocht in deze duurzame levensstijl en ben dus absoluut geen voorloper. Toch denk ik dat er nog zoveel mensen met mij allerlei redenen vinden voor de gemakslevensstijl, waardoor de échte verandering uitblijft. Op deze website neem ik jullie mee in mijn reis door de verandering van levensstijl. Én probeer ik in de slipstream te laten zien dat tweedehands spullen écht heel mooi kunnen zijn.

Leave a comment